2019-10-17 09:50:23

Gosti iz prijateljske škole Križevci pri Ljutomeru

Dana 16.10.2019. našu je školu posjetilo šestero učenika te učiteljice Katja i Jasna iz Osnovne šole Križevci pri Ljutomeru u Sloveniji.  S našim učenicima 6. razreda posjetili su PŠ Dobri Zdenci i farmu muznih krava obitelji Horvatinčić u Gusakovcu. Pješačenje i zajedničko druženje pridonijelo je razvoju kreativnih ideja koje će se tijekom školske godine još detaljnije razvijati u planiranom e-Twinning projektu.

Učiteljicu Katju Koroša poznajemo već niz godina i surađivali smo u različitim projektima, a ove godine radit ćemo zajedno na promicanju zdravog načina života. Zato nije čudno da su učenici stigli k nama na integrirani dan s nazivom Hranimo se zdravo.

Najprije su razgledali našu školu i pogledali film o kruški tepki kojeg su u sklopu projekta Vrtim zdravi film napravili naši učenici. Potom su otišli do PŠ Dobri Zdenci gdje su se upoznali s učenicima 6.a i b razreda te s njihovim razrednicama. Na farmi obitelji Horvatinčić vidjeli su uživo da je intenzivna suradnja između Slovenaca i Hrvata prisutna i u svijetu odraslih. Naime, za ispravan rad  robota za mužnju krava kojeg imaju na farmi brine se tvrtka iz Maribora koja u roku 2 sata dolazi otkloniti bilo kakav kvar koji se eventualno pojavi.

Šetnja na svježem zraku razbistrila je male i velike glave te su se javile ideje za buduće projekte koji su razrađivani na zajedničkom ručku kojem je prethodilo kratko razgledavanje gornjostubičkih znamenitosti (spomenik Matiji Gupcu i Gupčeva lipa).

 

U dobrom društvu vrijeme je brzo prošlo, a poziv našim učenicima da dogodine posjete školu u Križevcima je uručen.


Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica