2020-01-31 14:03:40

Dana 28.01. u Rijeci na bazenima Kantrida održano je ekipno Državno prvenstvo osnovnih škola u plivanju.

Ove godine Državno prvenstvo školskih sportskih društava u plivanju za školsku godinu 2019/2020 održalo se od 27. do 29. siječnja 2020. na bazenima Kantrida u Rijeci. Po prvi puta na takvom natjecanju, kao prvakinje naše županije, nastupile su i učenice naše škole u sastavu:

MIA HREN, JANA HREN, JANA PAVALIĆ I JANA JAMBREČINA 

 

 

Na prvenstvu školskih sportskih društava u plivanju  sudjelovalo je 19 ekipa djevojčica i 18 ekipa dječaka, odnosno 171 djevojčice i 19 voditelja te 162 dječaka i 18 voditelja osnovnih škola.

Na takvom velikom natjecanju naše učenice postigle se nevjerojatne rezultate. Učenice Mia Hren i Jana Pavalić isplivale su svoje osobne rekorde i ostavile svoju konkurenciju daleko iza sebe! Mia Hren - prsno i Jana Pavalić - delfin.

Jana Hren - slobodno,  isplivala je izvrsno 13. mjesto, a Jana Jambrečina - leđno, odlično 23. mjesto.

U konkurenciji - štafeta mješovito, naše plivačice i ovoga puta pokazale zašto ih možemo slobodno nazvati "stubičkim sirenama", isplivale su izvrsno 6. mjesto od 18. škola!

Nadamo se da će i ostali učenici naše škole prepoznati koliko je lijepo baviti se sportom jer su naše učenice na najljepši mogući način prezentirale našu školu, na jednom tako velikom natjecanju i sami dobiti potrebu uključiti se u pojedine klubove i tako biti sudionici svečanih sportskih predstava.

Bilten i video s natjecanja možete pogledati u prilogu.

 

 


Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica