2020-02-16 21:38:46

MeetUS - Delegacija Veleposlanstva SAD-a u posjetu našoj školi

U petak, 14.02.2020. godine OŠ Matije Gupca Gornja Stubica je posjetila delegacija Veleposlanstva SAD-a koju je predvodio Thomas Verhagen, drugi tajnik za pitanja sigurnosti i Anne Phillips, asistentica u odjelu za sigurnost u okviru  MeetUS inicijative posjete Gornjoj Stubici.
MeetUS je inicijativa Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj kojoj je cilj osnažiti odnose Veleposlanstva i lokalne zajednice Republike Hrvatske posjetiti razna poduzeća i obrazovne i kulturne institucije, čuti koje probleme ima stanovništvo, predstaviti programe koje Veleposlanstvo nudi i bolje se upoznati sa svim dijelovima Hrvatske.

Dobrodošlicu gostima je zaželjela ravnateljica sa stručnim suradnicama i voditeljima Učeničke zadruge. Na sastanku su predstavljene aktivnosti škole, programi koji se provode, GLOBE program, Učenička zadruga... U predvorju škole gosti su razgledali etnografsku zbirku i upoznali se s radom Učeničke zadruge. Nakon toga,  posjetili su učenike sedmog razreda na satu Engleskog jezika, darivali ih slatkišima i razgovarali o Valentinovu. Učenici su imali priliku postavljati pitanja (koja su bila vrlo konstruktivna) i upoznati se s radom u diplomaciji.
U sklopu suradnje naše škole i Veleposlanstva SAD-a, učenici su posljednjih godina dva puta posjetili Veleposlanstvo. Za jednog posjeta u dvorištu Veleposlanstva posađen je klon Gupčeve lipe.


Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica