2020-03-18 07:57:34

Pravila ponašanja u online okruženju

Dragi učenici!

U nastavku slijedi kratki podsjetnik o vašim obvezama i pravilima pristojnog ponašanja za vrijeme održavanja online nastave unutar virtualnih učionica. S obzirom na novonastalu situaciju dužni smo se svi pridržavati pravila pristojnog ponašanja u online okruženju. Imajte na umu da će svaki oblik neprimjerene komunikacije unutar virtualne učionice biti zabilježen te je, u skladu s time, učeniku moguće izreći i odgovarajuću pedagošku mjeru.

PRAVILA PONAŠANJA U ONLINE OKRUŽENJU

1. Redovito pratiti obavijesti i izvršavati zadatke prema uputama koje šalju razrednici, učitelji te stručne suradnice.

2. Obavezno u virtualnoj učionici biti aktivan svaki dan u tjednu (izuzev vikenda). Svaka neaktivnost učenika koja traje duže od 24 sata vodi se kao izostanak s nastave te ga roditelj mora opravdati.

3.  Strogo je zabranjen bilo kakav oblik verbalnog nasilja unutar virtualne učionice, kao što je ruganje, omalovažavanje, tračanje i sl.

4. Svim članovima virtualne učionice potrebno je obraćati se pristojno i s poštovanjem.

5. Zabranjeno je psovanje i korištenje neprimjerenog i nepristojnog rječnika.

6.  Ne pokrećite međusobnu komunikaciju (dopisivanje) unutar virtualne učionice, osim ako vas na to nisu uputili učitelji ili imate nejasnoća vezanih uz nastavu.  Objavljujte isključivo one sadržaje koji su vezani uz nastavu i koji se od vas traže.

7.  Trudite se pisati u skladu s pravilima gramatike hrvatskog jezika.

NE ZABORAVITE da je komunikacija unutar virtualne učionice SLUŽBENA komunikacija!

Svima vam želimo puno uspjeha u izvršavanju vaših školskih obaveza putem online nastave. (smile)  Za sva pitanja, nejasnoće ili poteškoće možete se obratiti razredniku, učiteljima ili stručnim suradnicama privatnom porukom putem Čavrljanja.


Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica