2021-12-16 14:26:14

Čitanje ne pozna granice/Branje ne pozna meja

U Godini čitanja OŠ Matije Gupca Gornja Stubica uključila se po prvi puta  u projekt koji književnošću povezuje učenike hrvatskih i slovenskih škola. Suradnja Sekcije za školske knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva i Sekcije za šolske knjižnice Zveze bibliotekarskih društev Slovenije koje koordiniraju ovaj projekt svaka za škole na svom području traje već osmu godinu.

Našoj školi partnerska škola je OŠ Križevci pri Ljutomeru. U projektu sudjeluju učenici 4.b razreda s učiteljicom Ivankom Lisak te koordinatoricom knjižničarkom Ines Krušelj-Vidas te slovenski učenici 3. a razreda s učiteljicama Matejom i Katjom Koroša. Na prvom video susretu 16.12.2021. preko platforme Zoom učenici  su se upoznali, predstavili svoje škole, svoje mjesto, razgovarali o đačkom životu i obavezama, o djelima koja se namjeravaju u okviru ovog projekta čitati, o planovima kako ćemo se s navedenim djelima dodatno baviti (likovni radovi, dramatizacije), a dogovoreno je i dodatno upoznavanje u obliku dijeljenja interaktivnih fotografija, razmjene slovenske i hrvatske abecede.

Učenici su bili jako uzbuđeni zbog cijele aktivnosti i rado su u njoj sudjelovali. Svi su kao zajedničku božićnu želju poželjeli da se druge godine uživo upoznaju. Sljedeći virtualni susret zakazan je za početak veljače 2022.

Pozdravi!

Curke imaju pitanja

Učiteljice se pozdravljaju

Pitanja stizala i za naše učenike


Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica