2022-04-27 15:54:14

Proljetne radionice za darovite, talentirane i motivirane učenike

Tijekom proljetnih praznika u našoj školi održane su tri Proljetne radionice za darovite, talentirane i motivirane učenike: kreativna radionica iz umjetničkog područja, literarno-kreativna radionica iz društveno-humanističko-jezičnog područja i logičko-kreativna radionica za učenike razredne nastave. Radionice su održane na datume 19. i 22. travnja 2022., svaka u trajanju od 3 sata u prostorijama OŠ Matije Gupca Gornja Stubica.

Pogledajte kako nam je bilo u nastavku.

U utorak, 19.4.2022. održana je kreativna radionica školske Zadruge. Radionicu je vodila učiteljica Božena Lacković u suradnji s učiteljicama Štefanijom Boltek-Mihaljevski, Natalijom Ciglenečki, Snježanom Glogač i Arminom Rod.

Učenici i učenice su tijekom radionice uočavali, prepoznavali, primjenjivali ritmove, usijecanje, i rotaciju plošno istanjenih masa, oblikovali uporabno-ukrasni predmet koji može postati suvenir i prepoznavali elemente zagorske tradicijske baštine (čipka, kontrast akromatsko – bijelo i kromatsko – crveno i zeleno.

 

U petak, 22.4.2022. održana je literarno-kreativna radionica Licitar na dar koju su vodile knjižničarka Ines Krušelj-Vidas i učiteljica Antonija Krstić Peć za zainteresirane učenike i učenice 8. razreda.

Učenici i učenice su imali priliku razvijati vlastiti jezično-kulturni identitet komunikacijom na kajkavskom  idiomu hrvatskoga jezika. Kroz aktivnosti ove radionice učenici razvijaju poštovanje prema jezičnoj i kulturnoj zajednicu svoga kraja, upoznaju i njeguju kulturno-povijesnu baštinu svoga zavičaja i grade vlastiti svjetonazor uz njegovanje moralnih i estetskih vrijednosti.

 

U petak, 22.4.2022. održana je i logičko-kreativna radionica Potraga za zekom za zainteresirane učenike svih 3. i 4. razreda koju je provela psihologinja Martina Goluban u suradnji s pedagoginjom Doris Kaučić. Radionica je osmišljena kao escape room aktivnost.

Učenici i učenice su koristili svoju maštu u osmišljavanju što neobičnijeg završetka priče i dotaknuli su se teme Dana planeta Zemlje i važnosti njezinog očuvanja. Zatim su rješavali različite logičke zadatke, mozgalice, pitalice i zagonetke kako bi spasili malene zečeve i osvojili nagradu. Učenici su uspješno riješili zadatak i zasladili se slatkim iznenađenjem. Za kraj su zaigrali igru emocija u kojoj su se bolje upoznali, vježbali izražavati osjećaje i usput gradili pozitivne odnose jedni s drugima.


Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica