preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vrijeme
 

 

ŠKOLSKA LIJEČNICA

TIM III: Oroslavje, Stjepana Radića 6
Gredičak Marica dr. med.,spec. školske medicine
Telefon: 049/264-047
Mobitel: 091/738 88 63
e-mail: skolskaoroslavje@zzjzkzz.hr

SAVJETODAVNE LINIJE

ZA DJECU
116 111

ZA ODRASLE
0800 0800

CROATIAN
MAKERS

 

 

 

 

Okvirni vremenik pisanih provjera

 

Na temelju obveze propisane  Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, ministar znanosti, obrazovanja i športa donio je Pravilnik o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi.

Člankom 10. spomenutog pravilnika propisana je obveza škole da  izradi i objavi okvirnih vremenik pisanih provjera znanja. U nastavku navodimo odredbe tog članka.

 1) Okvirni vremenik pisanih provjera (u daljnjem tekstu: vremenik) je školski dokument koji je    svaka škola dužna imati za tekuću školsku godinu.

(2) Škola je dužna do kraja trećega tjedna nastave u svakom polugodištu javno objaviti     vremenik za sve razredne odjele na oglasnoj ploči ili mrežnoj stranici škole.

(3) Vremenik se sastoji od popisa razrednih odjela i kalendara nastavnih dana te upisanih     planiranih pisanih provjera. Izrađen je prema izvedbenome nastavnome planu i programu i    rasporedu sati pojedinih razrednih odjela.

(4) U vremenik se upisuju i kratke pisane provjere koje se najavljuju i upisuju 5 (pet) nastavnih     dana prije provedbe.

(5) Iznimno, vremenik u strukovnim školama donosi se i objavljuje za svaki naredni mjesec i to  najkasnije 15 dana unaprijed

(6) U iznimnim je situacijama moguće odgoditi planiranu pisanu provjeru ili odustati od    pisanoga provjeravanja utvrđena vremenikom. Nakon obrazloženja i novoga dogovora s    učenicima odluku o tome donose predmetni nastavnik, stručni suradnik kojeg odredi    ravnatelj i ravnatelj škole.

(7) Vremenik predlaže učitelj/nastavnik, a usklađuje i donosi učiteljsko, odnosno nastavničko     vijeće.

 

Okvirni vremenik usvojen na početku svakog polugodišta bit će dostupan učenicima i roditeljima na oglasnoj ploči škole.


Školski list

PROČITAJTE 
LIPIN PUČKOŠKOLAC

a starije brojeve potražite

OVDJE


Naš video kutak

Naše videozapise pogledajte 
OVDJE


Tražilica


preskoči na navigaciju