preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vrijeme
 

 

ŠKOLSKA LIJEČNICA

TIM III: Oroslavje, Stjepana Radića 6
Gredičak Marica dr. med.,spec. školske medicine
Telefon: 049/264-047
Mobitel: 091/738 88 63
e-mail: skolskaoroslavje@zzjzkzz.hr

SAVJETODAVNE LINIJE

ZA DJECU
116 111

ZA ODRASLE
0800 0800

CROATIAN
MAKERS

 

Događanja

Noć knjige u našoj školi

U petak 22. travnja 2022. održana je kreativna radionica za učenike povodom Noći knjige 2022. u kojoj su se otkrivale zaboravljene tajne kajkavske baštine i tradicije. Iako je na sudjelovanje učenike pozvala Perica, maskota ovogodišnje Noći knjige, radionicu su za učenike pripremile učiteljica Antonija Krstić Peć i knjižničarka.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 26. 4. 2022. 10:48

Novi online sastanak s partnerima iz Slovenije

U četvrtak 7. travnja učenici 4.b razreda nestrpljivo su očekivali 11:30 sati kada je započeo naš drugi virtualni sastanak s partnerima u projektu Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja učenicima iz OŠ Križevci pri Ljutomeru.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 8. 4. 2022. 13:25

Otputovali knjižni junaci

Druženje s knjigama u 4.a i 4.b razredu ove je godine malo drugačije zahvaljujući projektu Naša mala knjižnica kojeg naša škola provodi u suradnji s izdavačkom kućom Ibis grafika. U nastavku slijedi kratki prikaz aktivnosti izrade i druženja s knjižnim junacima.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 6. 4. 2022. 13:06

Strašne vile u Gornjoj Stubici

U okviru projekta Čitanje ne pozna granice/Branje ne pozna meja gornjostubički đaci uživaju u čitanju knjige slovenske autorice Jane Bauer: Strašna vila u Groznoj šumi. Pogledajte njihove kreativne radove na poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 4. 4. 2022. 09:19

Čitanje ne pozna granice/Branje ne pozna meja

Baš kao što naslov projekta kaže, za čitanje ne postoje nikakva ograničenja, granice. Tako su učenici četvrtih razreda matične škole ni manje ni više nego u šumi započeli čitanje knjige slovenske književnice Jane Bauer Strašna vila u Groznoj šumi u ponedjeljak 21.3.2022.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 23. 3. 2022. 12:31

Tulum s(l)ova – čitanje u zajednici

Sukladno pravilima projekta Tulum s(l)ova učenici OŠ Matije Gupca Gornja Stubica organizirali su čitanje u zajednici, točnije izvan školskih zidova, u javnom prostoru 21.3.2022. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 23. 3. 2022. 11:48

Županijsko natjecanje Čitanjem do zvijezda

Tijekom dva dana 2.3.2022. i 3.3.2022. u prostorima školske knjižnice održano je online županijsko natjecanje u kvizu Čitanjem do zvijezda. Podsjećamo: članovi naše ekipe za natjecanje u kvizu bili su Nika, Jana i Petar koji su se ove godine bavili usporedbom sljedećih knjiga i filmova: Dom gospođice Peregrina za čudnovatu djecu Ransoma Riggsa, Tajni vrt Frances Hodgson Burnett i Vještice Roada Dahla, a Leona Hren je pripremila kreativni uradak na zadanu temu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 4. 3. 2022. 13:49

Prebrzo završilo druženje s književnicom Željkom Horvat Vukelja

Učenici svih nižih razreda matične škole i PŠ Hum Stubički te Sveti Matej u utorak 15. veljače2022. uživali su u književnom susretu s gospođom Željkom Horvat Vukelja koju smo virtualno ugostili zahvaljujući gospodinu Hrvoju Kovačeviću, književniku i voditelju Male tribine Društva hrvatskih književnika.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 22. 2. 2022. 12:28

Učenici prvih razreda svečano učlanjeni u školsku knjižnicu

Nakon jednomjesečnog  druženja s knjigama i osjećajima u njima, ali i sa školskom knjižničarkom Ines, dana 21.12.2021. učenici 1.a i 1.b razreda svečano su učlanjeni u školsku knjižnicu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 21. 12. 2021. 12:54

Školska razina natjecanja „Čitanjem do zvijezda“

Školska razina natjecanja „Čitanjem do zvijezda“ provedena je u našoj školi u petak 17.12.2021. s početkom u 9 sati. Pitanja su bila zahtjevna i naši su se učenici jako dobro u svemu snašli. Imamo školsku ekipu koja će se spremati za županijsko natjecanje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 17. 12. 2021. 13:14

Čitanje ne pozna granice/Branje ne pozna meja

U Godini čitanja OŠ Matije Gupca Gornja Stubica uključila se po prvi puta  u projekt koji književnošću povezuje učenike hrvatskih i slovenskih škola. Suradnja Sekcije za školske knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva i Sekcije za šolske knjižnice Zveze bibliotekarskih društev Slovenije koje koordiniraju ovaj projekt svaka za škole na svom području traje već osmu godinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 17. 12. 2021. 13:12

Kutija puna knjiga i osjećaja

U Godini čitanja s osobitom smo pažnjom pripremali novi ciklus projekta Kutija puna osjećaja za učenike prvih razreda. Učenici 1.a i 1.b razreda „ušli su u kutiju“ punu knjiga, osjećaja i zabavnih aktivnosti 29.11., a u zadnjem tjednu ovog polugodišta očekuje ih svečano učlanjenje u školsku knjižnicu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 9. 12. 2021. 13:52

Godina čitanja - anketa o čitanju Vijest ima dokument u privitku

Potkraj godine obično podvlačimo crtu, sumiramo, zaključujemo, postavljamo smjernice za budući rad. Potkraj Godine čitanja osvćemo se na zanimljivu anketu. Učenici sadašnjeg osmog razreda Jana i Bruno pod vodstvom učiteljice Antonije Krstić Peć osmislili su i obradili anketu o čitateljskim navikama u Gornjoj Stubici. Anketu su naslovili: ČITATI ILI NE ČITATI? PITANJE JE SAD...

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 9. 12. 2021. 12:47

Sudjelovanje u projektu Naša mala knjižnica

Učenici 4.a i 4.b razreda u Godini čitanja sudjeluju u projektu Naša mala knjižnica koji se u našoj školi provodi u suradnji s izdavačkom kućom Ibis grafika. Projektom su planirane brojne zabavne aktivnosti tijekom školske godine, a sve se temelje na čitanju knjiga.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 3. 12. 2021. 13:34

Videokampanja povodom Godine čitanja

Učenici osmih razreda pod vodstvom mentorice Antonije Krstić Peć napravili su kratke filmove u kojima su odgovarali na pitanje Zašto je važno čitati. Pogledajte najuspješnije!

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 1. 12. 2021. 22:29

Gostovanje dr.sc. A. Peti Stantić i dr.sc. G. Keresteš na sjednici Učiteljskog vijeća

U ponedjeljak 8.11.2021. članovi Učiteljskog vijeća OŠ Matije Gupca Gornja Stubica slušali su predavanje pod nazivom Zašto neka djeca teže čitaju i kako im možemo pomoći? kojeg su preko platforme Zoom održale profesorice dr.sc. Anita Peti Stantić i dr.sc. Gordana Keresteš. Predavanje je omogućila udruga Kajkaviana iz Donje Stubice u sklopu svog projekta ČitKAJ-čitaj s Kajkavianom kao jednu od aktivnosti u Godini čitanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 9. 11. 2021. 11:05

Održan prvi Tulum s(l)ova u našoj školi

Tulum s(l)ova zamišljen je kao večernje druženje s knjigama popraćeno nizom zabavnih i zanimljivih aktivnosti. Upravo tako bilo je i 29.10.2021. u našoj školi. Za prvo uključivanje u projekt pozvali smo zainteresirane učenike osmih razreda – okupilo ih se ukupno 26. Iako postoji već 11 godina, u projekt Hrvatske udruge školskih knjižničara i Hrvatske mreže školskih knjižničara, na inicijativu knjižničarke, naša se škola priključila u ovoj posebnoj godini, Godini čitanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 1. 11. 2021. 20:56

Svi činite kao ja, čitanje i vježba zabavlja

Početkom Mjeseca hrvatske knjige započet je projekt s učenicima trećih razreda matične škole pod nazivom: Svi činite kao ja, čitanje i vježba zabavlja kojim se sukladno rezultatima suvremenih istraživanja potiče čitanje. Učenici tijekom dva tjedna od 18. do 29. listopada, po jedan školski sat odvajaju za aktivnost trčanja, vježbanja i zatim čitanja knjige koja je za njih odabrana iz fonda školske knjižnice sukladno provedenoj anketi o čitateljskim interesima učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 1. 11. 2021. 20:47

Nacionalni kviz za poticanje čitanja

Nacionalni kviz za poticanje čitanja je natjecanje organizirano s ciljem da se dodatno potakne čitanje kod mladih čitatelja viših razreda osnovne škole i pitanja u kvizu su zabavna, ali također potiču učenike na istraživanje. U kvizu su i ove godine sudjelovali učenici naše škole, pretežno učenici osmih razreda, te su do 22. listopada rješavali online kviz, a pobjednica za našu školu je Emi iz 8.b.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 1. 11. 2021. 20:44

Čitanjem do zvijezda u Cinestaru

Trinaesto izdanje natjecanja Čitanjem do zvijezda povezuje 3 knjige koje su poslužile kao predložak za 3 istoimena filma: Tajni vrt F.H. Burnett, Vještice R. Dahl i  Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu R. Riggs. Natjecanje ima školsku, županijsku i nacionalnu razinu, a učenici se mogu odlučiti za natjecanje u znanju (rješavaju testove) ili kreativnosti (izrađuju plakate potaknuti književnim djelima).

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 1. 11. 2021. 20:21

Mjesec hrvatske knjige u OŠ Matije Gupca Gornja Stubica

U Mjesecu hrvatske knjige u Godini čitanja provode se različite aktivnosti u našoj školi: 

- sudjelovanje u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja 

- grupa učenika iz INA Čitanjem do zvijezda odlazi na kino predstave filmova nastalih prema knjigama koje se čitaju ove godine u istoimenom kvizu

- učenici trećih razreda započeli su dvotjedni projekt Svi činite kao ja, čitanje i vježba zabavlja

- učenici 8. razreda po prvi puta će našu školu uključiti u Tulum s(l)ova 

- u suradnji s udrugom Kajkaviana dr.sc Anita Peti Stantić i dr.sc. Gordana Keresteš održat će predavanje za učitelje 

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 28. 10. 2021. 19:18

Održan virtualni književni susret s lektirnom autoricom Majom Brajko Livaković

U srijedu 12.10.2021. treći školski sat u učionice 5.a, 5.b i 6.b ušla je književnica Maja Brajko Livaković. Naravno, bez obzira na svu maštu koju imamo, ipak nije fizički boravila u isto vrijeme na tri mjesta nego smo se koristili tehničkom opremom i suvremenim alatima za komunikaciju te se razgovor s autoricom odvijao online.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 13. 10. 2021. 16:27

Dan hrvatske knjige u našoj školi

Na Dan hrvatske knjige 22.4. u našoj smo školi promovirali čitanje – čitanjem!

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 26. 4. 2021. 14:09

Godina čitanja - "crna poezija"

Učenici 8. b razreda povodom Godine čitanja okušali su se u neobičnom stvaralačkom postupku koji se naziva "crna poezija". Bilo je to novo i kreativno čitanje nekih starih i isluženih stranica knjiga, a nastale su originalne kreacije. Uživajte!

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 22. 3. 2021. 13:30

Godina čitanja - učenici 8.a prate obljetnice

Aktivnost kojom su se učenici 8.a razreda uključili u obilježavanje Godine čitanja je praćenje važnih obljetnica vezanih uz knjigu i književnike. Izrađivat će plakate u digitalnom alatu Canva. U nastavku pratite njihove kreativne radove.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 22. 3. 2021. 11:25

Godina čitanja - kreativno slušanje bajki

Učenici 2.a i 2.b razreda sa zanimanjem slušaju zvučne bajke koje su im pripremili učenici iz 4. razreda. Nakon razgovora o poslušanom, kreativno se izražavaju. Pogledajte njihove radove!

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 11. 3. 2021. 10:53

Županijsko natjecanje Čitanjem do zvijezda

Učenici naše škole uključili su se u 12. sezonu projekta "Čitanjem do zvijezda" za OŠ u kojoj se okupilo 198 škola s više od 1500 učenika i mentora zajedno.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 8. 3. 2021. 13:29

Godina čitanja - Mali čitači u akciji!

Tijekom Godine čitanja na različite načine u našoj će se školi čitati i uživati u čitanju. Prva akcija koju su pripremili učenici 4.b razreda s knjižničarkom je čitanje Kaktus bajki Sunčane Škrinjarić. Pripremljene su 4 bajke i namijenjene su učenicima drugih razreda za slušanje kao audio slikovnce.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 16. 2. 2021. 12:59

Razmjena straničnika 2020.

U suradnji s Međunarodnom udrugom školskih knjižničara / IASL Bookmarks exchange 2020. ponovno smo se ove godine uključili u međunarodni projekt razmjene straničnika s učenicima širom svijeta. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 15. 2. 2021. 14:13

Akcija darivanja knjiga produžena

Iako je već prikupljena lijepa hrpica knjiga, akcija prikupljanja knjiga koje ćemo darovati učenicima u Sisku zbog učestalih upita naših đaka produžuje se do 19. veljače 2021. Hvala svima koji su knjige donirali, a ostali donesite svoje knjige koje ste pročitali u školsku knjižnicu i obradujte nekoga!

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 12. 2. 2021. 13:51

Godina čitanja - akcija: Daruj knjigu!

Međunarodni dan darivanja knjigom obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju.

U našoj školi skupljamo knjige za djecu u OŠ Ivana Kukuljevića Sisak dana 12. veljače 2021. Pridužite nam se!

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 10. 2. 2021. 13:03

Godina čitanja u OŠ Matije Gupca Gornja Stubica

Čitanjem naglas 3. veljače -  kada se obilježava Svjetski dan čitanja naglas - u 4. b razredu započelo je niz različitih aktivnosti kojima će se u OŠ Matije Gupca u Gornjoj Stubici obilježiti Godina čitanja. U programe će biti uključeni učenici svih razreda i program će trajati ne samo ove školske godine nego će se aktivnosti nastaviti sve do kraja 2021. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 3. 2. 2021. 15:03

Dan bajki

Zimsko je vrijeme pravi trenutak da se uputite u zemlju bajki i priča. Ove godine poslužite se stranicom 3. Dana bajki i priča - baj(kaj)mo i pri(ča)jmo s ma(što)m na kojoj možete pokrenuti snimke ispripovijedanih bajki i priča. Uživajte!

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 28. 12. 2020. 12:11

Prvašići prvi put posjetili knjižnicu

U četvrtak 10.12.2020. su učenici 1.b, a nakon čišćenja drugi dan i učenici 1.a razreda učlanjeni u školsku knjižnicu. Odabrali su prvu knjigu za posudbu, naučili kako se ponašati kao odgovorni članovi knjižnice i time započeli svoje čudesno putovanje u svijet knjiga.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 11. 12. 2020. 13:09

Božićni ugođaj u knjižnici

Otvorite vrata, zavirite...

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 8. 12. 2020. 13:53

Straničnici otputovali

Projekt razmjene straničnika sa školama iz inozemstva ove se godine neplanirano odužio jer su učenici petih i šestih razreda bili malo kod kuće, malo u školi. No, uspjeli su završiti i danas su straničnici otputovali - radovi petaša u Ljubljanu, u Sloveniju, a radovi šestaša u London, u Ujedinjeno kraljevstvo.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 8. 12. 2020. 13:29

Adventski kalendar u knjižnici

Pogledajte malo drugačiji Adventski kalendar - online, sukladno "novom normalnom". Prvi prozor otvorite 1.12.2020.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 30. 11. 2020. 13:48

Pobjednica Nacionalnog kviza za poticanje čitanja

Danas, na Dan hrvatskih knjižnica ponosno objavljujemo: podržavajući akcije svih koji žele pomoći našim učenicima da zavole čitanje, i ove smo se godine uključili u Nacionalni kviz za poticanje čitanja u organizaciji Knjižnica grada Zagreba.

Kviz je natjecateljskog karaktera i u prvom krugu odabrani su pobjednici na školskoj razini. Za našu školu to je učenica H.B. iz 6 razreda. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 11. 11. 2020. 09:16

Mjesec hrvatske knjige: Ploča sa snimkama čitanja naglas

Uključili smo se u akciju Hrvatskog čitatljskog društva pod nazivom Maraton čitanja "Minuta za čitanje".

#minutazacitanje #mhk #hcd #razlistajse

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 23. 10. 2020. 09:47

Mjesec hrvatske knjige 2020

Danas, 15.10., počinje Mjesec hrvatske knjige koji ove godine ima moto:

Razlistaj se!

Prolistajte stranice knjiga koje govore o našem jedinstvenom planetu i otvorite svoje srce za njega. 

Pozivamo vas da sudjelujete u jednominutnom čitanju naglas: 23. listopada u organizaciji Hrvatskog čitateljskog društva odvijat će se maraton čitanja pod nazivom MINUTA ZA ČITANJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 15. 10. 2020. 11:36

Poziv na sudjelovanje u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja

Klikom na poveznicu  uključite se u Nacionalni kviz za poticanje čitanja, zabavite se, a možete osvojiti i vrijednu nagradu!

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 15. 10. 2020. 11:21

Mjesec školskih knjižnica 2020.

Učenici petih i šestih razreda uključili su se u projekt Bookmark exchange. Izrađivat će straničnike na satovima likovne kulture za učenike iz neke daleke škole s kojom će nas spojiti organizatori ovog projekta iz međunarodne udruge školskih knjižničara IASL. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 15. 10. 2020. 11:02

Svi činite kao ja: čitanje i vježba zabavlja

Učenici 3.a i 3.b razreda započeli su 1.10. projekt Svi činite kao ja: čitanje i vježba zabavlja. Iako s prekidima u one dane kada ujutro pada kiša, svima se jako sviđa jutarnje trčanje, vježbanje Brain Gym vježbica i zatim čitanje zanimljivih književnih naslova.  

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 15. 10. 2020. 10:54

Virtualna knjižnica

Svakodnevno pronađite nove zanimljive sadržaje vezane uz nastavu ili provođenje slobodnog vremena na stranici školske Virtualne knjižnice - klikom na link: https://sites.google.com/view/virtualnaknjiznicaosmggs

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 2. 4. 2020. 13:29
» Arhiva naših vijesti    
 Školski list

PROČITAJTE 
LIPIN PUČKOŠKOLAC

a starije brojeve potražite

OVDJE


Naš video kutak

Naše videozapise pogledajte 
OVDJE


Tražilica


preskoči na navigaciju