preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

 

ŠKOLSKA LIJEČNICA

TIM III: Oroslavje, Stjepana Radića 6
Gredičak Marica dr. med.,spec. školske medicine
Telefon: 049/264-047
Mobitel: 091/738 88 63
e-mail: skolskaoroslavje@zzjzkzz.hr

SAVJETODAVNE LINIJE

ZA DJECU
116 111

ZA ODRASLE
0800 0800

CROATIAN
MAKERS

Vrijeme
 

Pedagoško-psihološki kutak

Postavljanje granica - zašto i kako?

Dragi roditelji/skrbnici,

Hrabri telefon organizirao je vrlo zanimljivo, korisno i besplatno online predavanje o važnosti postavljanja granica za djecu s konkretnim smjernicama o tome kako ih postaviti i provoditi. 

Ako želite saznati nešto više o ovoj temi, predavanje možete pogledati klikom na sljedeći linkhttps://www.youtube.com/watch?v=HLwMkGKuR3o

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Vujica  datum: 21. 4. 2020. 11:13

Uloga roditelja u izvođenju nastave na daljinu

Dragi roditelji,

s obzirom na okolnosti, sigurno ste se više puta zapitali koja je vaša uloga u provođenju nastave na daljinu. Da bi vam malo pomogli u dobivanju odgovora na ovo pitanje, Ministarstvo znanosti i obrazovanja napisalo je sljedeću preporuku:

Djeci, osobito onoj u nižim razredima, potrebna su pravila i struktura. Sukladno tome, jedna od uloga vas kao roditelja u izvođenju nastave na daljinu bila bi da djetetu postavite pravila  „škole u kući“ i odrediti vrijeme za učenje. Osim postavljanja pravila i davanja strukture, važno je da potičete dijete na samostalni rad i samostalno izvršavanje zadataka. Svojoj djeci možete pomoći tako da im objasnite što se u zadatku od njih traži i što moraju napraviti, ali nikako se ne preporuča da to napravite umjesto njih. Vi ne bi trebali biti ti koji će pisati zadaću umjesto svoje djece ili izrađivati radove koje bi oni trebali samostalno napraviti. Važno je da ih potičete da cijene kako svoj, tako i tuđi rad, da ne varaju i ne prepisuju. Na taj način oni uče važnu lekciju o odgovornosti i samostalnosti. To nije nimalo lak zadatak, ali se dugoročno itekako isplati.

Također, budite slobodni potaknuti svoje dijete da se u slučaju bilo kakvih nejasnoća slobodno obrati razredniku, predmetnom učitelju ili stručnoj službi škole.

Stojimo vam na raspolaganju!

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Vujica  datum: 15. 4. 2020. 13:16

Kako podržati vještine suočavanja i mentalno zdravlje djece? Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i učitelji, 

klikom na opširnije dostupna vam je vrlo korisna prezentacija Odgojnog savjetovališta ERF-a "Kako podržati vještine suočavanja i mentalno zdravlje djece“. U ovoj kratkoj prezentaciji navedeno je nekoliko zgodnih i jednostavnih aktivnosti koje djeci mogu pomoći u suočavanju sa stresnom situacijom u kojoj se nalazimo!

Ostanite zdravi, pozitivni i čuvajte se! :)

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Brlečić  datum: 2. 4. 2020. 08:53

Što ako te uhvati panika?

Panika je riječ koju mnogi od nas često upotrebljavaju. Međutim, što panika zapravo znači? 

Panika je snažan strah, strah koji se teško otklanja i brzo širi među ljudima. Danas, u vremenu pandemije COVID – 19 popraćene nizom potresa koji su pogodili naš kraj, strah i panika su prirodne i očekivane reakcije.

Kada osoba doživljava panični napad, najčešće joj se ubrza disanje i rad srca, dah postaje plitki, mišići se stežu, a krvne se žile sužavaju. Naše nas tijelo, zapravo, instinktivno priprema na akciju ili bijeg od opasnosti. 

 

Pročitajte nastavak kako biste saznali što u takvim situacijama sami možete napraviti.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Vujica  datum: 1. 4. 2020. 11:27
 Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Školski list

KUPITE I PROČITAJTE 
LIPIN PUČKOŠKOLAC
Novi, 22. broj!!!

Lipin pučkoškolac
a starije brojeve potražite

OVDJE


Naš video kutak

Tražilica


preskoči na navigaciju