preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vrijeme
 

 

ŠKOLSKA LIJEČNICA

TIM III: Oroslavje, Stjepana Radića 6
Gredičak Marica dr. med.,spec. školske medicine
Telefon: 049/264-047
Mobitel: 091/738 88 63
e-mail: skolskaoroslavje@zzjzkzz.hr

SAVJETODAVNE LINIJE

ZA DJECU
116 111

ZA ODRASLE
0800 0800

CROATIAN
MAKERS

 

Događanja

Gostovanje dr.sc. A. Peti Stantić i dr.sc. G. Keresteš na sjednici Učiteljskog vijeća

U ponedjeljak 8.11.2021. članovi Učiteljskog vijeća OŠ Matije Gupca Gornja Stubica slušali su predavanje pod nazivom Zašto neka djeca teže čitaju i kako im možemo pomoći? kojeg su preko platforme Zoom održale profesorice dr.sc. Anita Peti Stantić i dr.sc. Gordana Keresteš. Predavanje je omogućila udruga Kajkaviana iz Donje Stubice u sklopu svog projekta ČitKAJ-čitaj s Kajkavianom kao jednu od aktivnosti u Godini čitanja.


Profesorice dr.sc. Anita Peti Stantić i dr.sc. Gordana Keresteš ugledne su znanstvenice s Filozofskog fakulteta u Zagrebu koje su svoj rad, posebno u zadnje vrijeme, posvetile proučavanju razvoja čitalačke pismenosti, ali paralelno s time i promociji važnosti ovladavanja tom važnom životnom vještinom. Zbog svojih p Polazeći od tvrdnje da upravo odrasli (roditelji, odgajatelji i učitelji) trebaju biti svjesni važnosti čitalačke kompetencije mladih za njihov život u suvremenom svijetu objasnile su koji se sve procesi zbivaju u mozgu dok čitamo, zašto je to tako složena aktivnost, što sve treba biti razvijeno i u funkciji da bi se ta aktivnost u djeteta razvila, te kako na sve to možemo utjecati – na pozitivan, ali i negativan način. Učiteljima, odgajateljima i stručnim suradnicima predložile su i neke konkretne aktivnosti koje se mogu primjenjivati u svakodnevnom radu s djecom. Sudeći prema pozitivnim reakcijama kolega u zbornici nakon predavanja, u gornjostubičkoj školi koristit će se dobivene spoznaje u budućem radu učitelja.

Iako je zbog objektivnih okolnosti izostalo upoznavanje s profesoricama uživo, pozitivna strana ovog online susreta bila je činjenica da su se priključili i kolege iz drugih škola – knjižničari i učitelji.  Udruga Kajkaviana organizirala je istog dana online predavanje u kasnijem terminu za roditelje kojemu se također priključilo podosta učitelja naše škole kako bi unaprijedili svoje kompetencije i u toj svojoj drugoj ulozi – kao mame, tate ili bake, djedovi.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ines Krušelj-Vidas   datum: 9. 11. 2021.


Školski list

PROČITAJTE 
LIPIN PUČKOŠKOLAC

a starije brojeve potražite

OVDJE


Naš video kutak

Naše videozapise pogledajte 
OVDJE


Tražilica


preskoči na navigaciju